Let’s clean up Europe

“LET’S CLEAN UP EUROPE És una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.

Com a mesura preventiva davant de la situació excepcional del COVID-19, la campanya d’enguany, que estava previst realitzar del 8 al 10 de maig de 2020, va quedar ajornada a l’espera d’una nova data a nivell europeu. Aquestes noves dates són el 18, 19 i 20 de setembre de 2020.

Coincidint amb aquests dies en què hem començat les classes a l’Institut, volem fer-nos ressó d’aquesta iniciativa i mostrar la nostra solidaritat amb l’objectiu que persegueix:

REUTILITZAR , REDUIR i RECICLAR , tant com es pugui, tot allò que llencem, els residus que generem.

En alguna de les primeres classes del nostre “bloc de matèries científiques” d’aquest any, hem parlat sobre l’univers, el nostre sistema solar i la Terra. Han sorgit tot de preguntes i qüestions interessants, com per exemple:

Què passa amb tota la ferralla i “brossa còsmica” que l’acció de l’home, en la seva conquesta de l’espai, ha anat provocant i deixant en òrbita?

Les possibles respostes a aquesta pregunta volem que generin un debat i una recerca activa per part dels nostres estudiants. Aquí us deixem alguns videos que ens ajudaran a plantejar aquest debat.

Per a poder fer front a aquest problema en el futur, hi ha científics i experts de tots els camps que intenten imaginar solucions i maneres de fer-les efectives. Fins i tot hi ha dissenyadors i artistes que hi pensen i hi treballen. Aquest és el cas de Daan Roosegaarde, un artista contemporani holandés. afincat a Rotterdam (Holanda).

UN PETIT EXERCICI: APLICACIÓ DELS PRINCIPIS DEL PROCÉS TECNOLÒGIC.

  • EXEMPLE: PROBLEMA QUE NECESSITA D’UNA SOLUCIÓ TECNOLÒGICA:   Reduir o eliminar la brossa espacial que va quedant en òrbita per efecte de l’home.  

Activitat > Descriure les FASES DEL PROCÉS TECNOLÒGIC que seguiríem per a mirar de trobar-hi solució.  En quina fase penseu que es troba actualment aquest procés?

  • PRESENTACIÓ D’UN NOU PROBLEMA:   Recollir ordenadament -i per tipus- la brossa i els residus que generem entre tots al nostre Institut (a l’edifici Calderó).  Com ho podríem fer?  Què necessitarem?  Com farem que tots hi col·laborem una mica? 

> Fem una mica de debat i anem apuntant les idees que sorgeixin. 

Proposta de treball:

> VOLEM REALITZAR UNA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ.  Aquesta campanya inclourà la realització d’alguns cartells i rètols per a penjar o repartir (en forma de fulletó) per l’institut.  Els alumnes han d’indicar els passos que caldrà seguir per a fer aquests elements i classificar-los segons les fases del procés tecnològic (emplenar una fitxa amb les Fases del Procés).

> Com a primera acció d’aquesta campanya, farem una fotografia col·lectiva, al pati del Calderó. Començarem amb la preparació d’uns cartells individuals amb les imatges de diverses lletres. Aquestes lletres ocuparan tot un dinA4 i estaran dibuixades seguint unes indicacions clares i un patró tipogràfic concret   (Mostrarem les tipografies i mitjançant votació escollirem la que més ens agradi). Un cop reunides, aquestes lletres mostraran un missatge: “Let’s Clean Up // Institut verd.”

Aquesta entrada s'ha publicat dins de 1r ESO, General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.