Construcció i llançament d’un coet.

(Més enllà dels núvols)

El repte que ens planteja aquest petit projecte és la construcció i el llançament d’un petit coet fet amb materials reciclats. Al voltant d’aquest objectiu treballarem diversos aspectes del disseny i aprofundirem en qüestions de caire més tècnic, per a posar a prova el que hem après i per a obrir altres finestres de coneixement. Comencem fent una ullada al tipus de coet que volem construir, consultant el següent enllaç:

https://docs.google.com/document/d/1J2iybkqkLtWdQMkLQXdOx8YVvP4q4q_wYLDSBWYcGio/edit?usp=sharing

Observeu aquestes imatges:

Tot i que la construcció en sí del coet no planteja grans dificultats, el conjunt d’aspectes i detalls que ens permet de treballar en forma de projecte fa que puguem classificar-lo dintre d’una concepció d’aprenentatges STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts & Mathematics). Endinsem-nos-hi una mica:

Plantegem-nos ara algunes preguntes més: Quina mena de materials utilitzarem finalment en la construcció i llençament del nostre coet? Quines característiques ens ofereixen aquests materials? Cóm funciona el sistema de propulsió del coet? Què ens aporta d’exclusiu un material natural com és el suro a l’hora d’aconseguir les condicions d’energia suficients per a l’enlairament ? Com ha de ser la base de llançaments? Etc.

Imatges i vídeos dels experiments:

Aquesta entrada s'ha publicat dins de 1r ESO i etiquetada amb , , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.