Pràctica 3: El joc “Mole Mash”

Seguint els següents passos programaras el joc “Mole Mash”. Apareixerà a la pantalla cada mig segon una imatge i si la toques a temps un marcador sumarà un punt.

Material previ:

  • Necessites una imatge de 36×36 pixels

  • un arxiu de so d’un o dos segons (beep)

PASSOS

1.- Modifica el nom de screen 1 pel títol que li vulguis posar al joc

2.- Afegeix al projecte l’element canvas i redimensiona’l a 300×300 pixels. Dins de l’element “canvas”,  afegeix-li l’element “ImageSprite” i modifica els seus apartats de la següent manera:

Enabled: activat Heading : 0 Interval: 500 Picture: la de 36×36 px Speed : 0

Visible: activat With i Height: Automatic

3.- Introdueix també un element “label” i canviali el nom per “punts” , afegeix també un boto, un so (descarrega el que creguis oportu per a cada vegada que es toca la pantalla) i un rellotge.

PROGRAMACIÓ

4.- Aquests ja són tots els elements a utilitzar. Obre l’editor de blocs i arrossega “to procedure do”. (Canviali el nom per MoveMole)

5.- Del Menu “Image Sprite”, introdueix els elements “Set imageSprite1.x to” i “Set ImageSprite1.y to”

6.- Del Menu “Math” Afegeix les opcions de producte, “call random fraction” i de resta, de la següent manera:

7.- Dels menús “canvas1” i “imageSprite1” s’han afegit a la resta els elements “Mycanvas width” – “Imagesprite With” i “Mycanvas Height” – “Imagesprite Height”

Amb aquestes instruccions queda definit el moviment aleatori de la imatge.

Amb els següents passos es programarà l’element “punts”, de tal manera que conti el número de vegades que es clica a la imatge

8.- Cada vegada que el rellotge marqui un segon s’executarà aquesta funció:

Amb els següents passos es programarà l’element “punts”, de tal manera que conti el número de vegades que es clica a la imatge.

9.- Crea una variable (initialize global   to ) anomenada “punts” i associa-li del menú “Math” el numero 0. Crea també el procediment (posa-li de nom “sumapunts”) que escriurà la paraula punts amb el valor que adquireixi la variable, de la següent manera:

10.-Finalment només queden les instruccions per tal que quan es toqui l’imagesprite es sumi un punt a la variable, es reprodueixi el so i vibri el mòbil (call sound), s’actualitza el text amb els punts (call sumapunts) i es mou la imatge (call MoveMole):

Aquesta entrada ha esta publicada en App Inventor, AppInventor, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.