PRACTICA 9: Andy Warhol

Avui fareu un retrat a l’estil d’Andy Warhol.

Per tant necessiteu una foto primer pla o pla mig, vostra a ser possible, sols o acompanyats.

ACTIVITAT 1

1r. Passeu la imatge a escala de grisos per qualsevol dels dos procediments vists a la pràctica 5.

practica_andy-warhol-3

2n. Seleccioneu amb l’eina de selecció lliure els contorns de la figura, de manera que quedi el més precís possible. Un cop fet, copieu i enganxeu la figura en un dibuix nou. Recordeu que a la capa selecció flotant heu de prémer el botó dret / a capa nova.

Ara heu de tenir dos capes: capa FONS i la CAPA ENGANXADA.

 

 

3r. Passeu ara la Capa Enganxada a blanc i negre, tal i com vam veure a la pràctica 5, de manera que quedi amb la millor visibilitat possible.

practica_andy-warhol-7

 

4t. Amb l’eina de selecció per color, seleccioneu els píxels de color negre. Recordeu posar-vos a la capa on està la imatge. Un cop seleccionats, copieu-los i enganxeu-los en una capa nova. Anomeneu aquesta capa “Ombres”.

5e. Feu el mateix amb els píxels de color blanc. Els enganxareu en una capa anomenada “Llums”.

Un cop fet això tanqueu l’ull de la capa enganxada. Us queden 3 capes actives i són amb les que treballarem. Us han de quedar semblants a la següent imatge.

practica_andy-warhol-13

 

6e. Agafeu el cubell de pintura, trieu un color i pinteu el fons. Asseureu-vos bé que esteu a la capa fons abans de pintar.

7e. Aneu a la capa ombres i seleccioneu els píxels de color negre. Desprès amb l’eina pinzell, seleccioneu un color diferent del fons per pintar, una mida de pinzell ben gran i pinteu la selecció.

8e. Repetim el pas anterior però amb els píxels de color blanc, i els canviem a un altre color diferents dels altres dos.

practica_andy-warhol-14

9e. Exportem la imatge obtinguda com a imatge1.jpg.

10e. Repetim els punts 6-7 i 8 5 vegades més, de manera que al final haurem desat 9 imatges diferents. Important, sempre mirar en quina capa estem pintant i què és el que tenim seleccionat!! Deseu-les al vostre Drive perquè les necessitarem per a una altra pràctica a més d’aquesta.

11e. Obrim les 9 imatges amb el Gimp i les muntem en una sola imatge copiant, enganxant i desplaçant. El resultat hauria de ser semblant al següent:

practica_andy-warhol-17

 

Retalleu la imatge sense deixar espais en blanc als voltants amb l’eina escpaça la imatge(com un cutter). Exporteu el resultat i pengeu-lo a la web. Deseu també l’arxiu del Gimp en .xcf perquè el necessitem per a l’activitat 2. Necessitem totes les capes.

ACTIVITAT 2

Amb l’arxiu anterior, col·loqueu totes imatges una a sobre de l’altra, esborreu la capa fons i retalleu amb l’eina escapça la imatge, per tal de treure les espais sobrants.

Exporteu l’arxiu com a .gif

 

Seleccioneu la casella “com a animació” i desprès proveu d’exportar a diferents velocitats. Pengeu el gif animat a la vostra pàgina web.

 

 

 

Aquesta entrada ha esta publicada en Gimp. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.