PRÀCTICA 5: Text

Text 1: text en trajecte

Posar text en trajecte: escriure el text, dibuixar un trajecte amb les corbes Bezier i desprès seleccionar el text i el trajecte i anar al menú Text / Posa en el camí.

text10605

Text 2: text o dibuix en isomètric

Aneu a Fitxer / Propietats del document i seleccioneu la pestanya Graelles. Seleccioneu Graella axonomètrica i totes les opcions. D’aquesta manera quan dibuixeu amb les corbes Bezier, només ho podreu fer amb els punts de la graella. Per tant fent servir aquesta xarxa isomètrica, dibuixeu i pinteu algunes lletres.

text2

Text 3: Lletres fetes a ma

Amb l’eina dibuixa línies a ma alçada (llapis), dibuixeu moltes línies juntes. Desprès escrivim el text que volem, lletra per lletra per separat i copiem el text (necessitem les lletres originals més endavant) i el ratllat (tantes vegades com lletres tenim).

Seleccionem la primera lletra i anem a Camí / Objecte a camí. Col·loquem la lletra a sobre del ratllat i seleccionant els dos anem a Objecte / retalla / assigna:

text3

 

Repetim aquesta operació per a cada lletra.

Passem les lletres originals a fons blanc i vores negres. Tenim:

text4

Convertim les lletres que acabem de fer a trajecte, desprès anem a Extensions /Modifica el camí /Mou nodes aleatòriament i lletra per lletra les modifiquem seleccionant totes les opcions i provant a moure els nodes entre 1 i 2 píxels. Desprès ajuntem aquestes lletres amb les ratllades:text5

Afegim un fons com una llibreta quadriculada fent un rectangle a sobre de les lletres sense emplenament i amb contorn. Amb ell seleccionat anem a Extensions / Dibuixa / graella i dibuixem una graella que en agradi en funció de les mides de les lletres. Per fer la graella menys rígida podem fer el mateix pas que hem fet amb les lletres en el pas anterior.

text6

 

Text 4: Ús dels filtres per donar efectes a les lletres

Proveu d’escriure un text i doneu-li efectes amb filtres. Aquí teniu un mostrari dels filtres. Combinant alguns d’ells es creen efectes interessants.

filtres1 filtres2

 Text 5: Deformació i profunditat

Per donar-li efecte 3D, escrivim primer el text que volem i el convertim a camí o trajecte. Desprès anem a Camí / Editor dels efectes de camí  i desprès a la finestreta Deformació de la capsa contenidora i modifiquem al nostre gust els camins de torsió.

text7

 

Ja tenim el text deformat. Per donar-li profunditat, primer desagrupem el text i desprès anem a Extensions / Genera des del camí / Moviment i provem l’angle i la magnitud fins que ens agradi. Desprès podem desagrupar-ho tot i canvair-li els colors, efectes, transparència, etc… al nostre gust.

text8

Aquesta entrada ha esta publicada en Inkscape. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.